wtorek, 16 września 2014

Roszponka z orzechami Felix

Proponuje przekąskę na popołudniowy spadek energii:) Niesamowite połączenie prażonych orzechów z zimnym melonem i mozzarellą daje niesamowity zastrzyk orzeźwienia i energii. Wszystko na zielonej sałacie z nutką suszonego pomidora. Pycha!!
  • duża garść "orzechy nerkowca i ziemne" Felix
  • dwie garści roszponki
  • 2-3 plastry mozzarelli
  • 1 suszony pomidor z zalewy
  • 2 kawałki zimnego melona
  • kilka kropli oliwy z oliwek
Roszponkę umyć i osaczyć. Przełożyć do miski. Na środku sałaty ułożyć plastry mozzarelli, obok pokrojonego suszonego pomidora. Pokroić orzechy Felix i podprażyć cały czas mieszając. Orzechy rozłożyć na mozzarelli. Udekorować zimnymi kawałkami melona. Wszystko skropić kilkoma kroplami oliwy z oliwek.



Popołudnie z Felixem

2 komentarze: