Święta, Święta i po Świętach...
Pyszne pierogi, uszka, barszcz...pachnące pierniczki i cała reszta pozostałych pyszności...hmm...
Ale wracamy powoli do dnia codziennego, choć zbliża się Sylwester i Nowy Rok. Trzeba przygotować coś pysznego i tym razem polecam schab. Ale nie taki tradycyjny ze śliwką, który nam się już przejadł...Komuś się jeszcze znudził???
Moja rodzinka potrzebowała schabu w innym wydaniu:)...Za oknem piękna zima, sypie śnieg...a po spacerze warto rozgrzać się pysznym obiadkiem. Ponieważ wszyscy lubimy czosnek i znamy jego dobroczynny wpływ na zdrowie, padło na schab właśnie z czosnkiem. Ale nie nacierane czosnkiem, jak większość mies a nim faszerowany. Mięso wyszło bardzo dobre w smaku, pachniało bardzo aromatycznie ziołami z lekką nutą czosnku. Super alternatywa dla tradycyjnej śliwki:)
- duży kawałek schabu bez kości
- 1-2 główki czosnku
- majeranek
- tymianek
- odrobina kminku
- pieprz
- sól
- oliwa z oliwek
ps. Chcesz na bieżąco otrzymywać moje najnowsze przepisy? Zapraszam do polubienia mnie na Facebooku- Fanpejdż: Homcia w domu.
Smacznego:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz