- 1,5 szklanki mąki
- 2 jajak
- szklanka mleka
- szczypta soli
- łyżka oleju
- łyżeczka cukru trzcinowego nierafinowanego
- łyżka cukru pudru trzcinowego nierafinowanego
- 3-4 jabłka
- pół łyżeczki cynamonu
- 2 łyżki oleju
Do przesianej maki wbić jajka, dodać 1 łyżkę oleju, sól, cukier i mleko. Wszystko zmiksować blenderem lub wymieszać łyżką. Nakładać chochelką ciasto na rozgrzaną patelnię, wcześniej przesmarowaną olejem ( ja wlewam na spodek łyżkę oleju i przesmarowuje przed każdym naleśnikiem, pędzelkiem do białka ) i smażyć lekko z obu stron cienkie naleśniki. Po usmażeniu, naleśnik przesmarować z jednej strony smażonymi jabłkami i złożyć w trójkąt. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.
Smacznego:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz