Wszyscy w domu lubimy szpinak. Czy to w sałacie, na pizzy czy w sosie do spaghetti itp. Dziś potrawka z jego dodatkiem.
- podwójna pierś z kurczaka
- 1/2cebuli
- ok. 15szt. pomidorków truskawkowych
- opakowanie świeżego szpinaku
- sól, pieprz
- kilka kropli oleju rzepakowego
- oliwa z oliwek extra vergine
Pierś kroimy w kostkę i smażymy na oleju rzepakowym.Cebulę kroimy w kostkę i dorzucamy do mięsa na patelnię. Gdy cebula się zeszkli, dodajemy pokrojone drobno pomidory i podsmażamy razem. Następnie stopniowo dodajemy szpinak. W trakcie smażenia, podlewamy potrawkę oliwą z oliwek. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy z brązowym ryżem lub penne. Danie jest pyszne!
ps. Chcesz na bieżąco otrzymywać moje najnowsze przepisy? Zapraszam do polubienia mnie na Facebooku- Fanpejdż: Homcia w domu.
Smacznego:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz