- 3 golonki z indyka
- główka czosnku
- ok. 10 suszonych pomidorów z zalewy
- słodka czerwona papryka
- zioła prowansalskie
- sol
- pieprz
- oliwa z oliwek
Mięso umyć i suszyć ręcznikiem papierowym. Przełożyć do miski i poprószyć słodką papryka, solą i pieprzem. Następnie dodać zioła prowansalskie i oliwę z oliwek- 3-4 łyżki. Obrać ząbki czosnku i dodać w całości do marynaty z mięsem. Golonki delikatnie natrzeć powstałą marynatą i odstawić do lodówki na 2h. Po tym czasie przełożyć mięso do naczynia żaroodpornego i polać marynatą. Na wierzchu i po bokach poukładać suszone pomidory z zalewy. Piec pod przykryciem ok. 1,5-2h. Podawać np. z kaszą gryczaną niepaloną. Pyszne!
ps. Chcesz na bieżąco otrzymywać moje najnowsze przepisy? Zapraszam do polubienia mnie na Facebooku- Fanpejdż: Homcia w domu.
Smacznego:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz