Dziś proponuję na obiad leczo. Ale nie takie klasyczne, a z samych warzyw. To bardzo smaczny i lekki obiad:)
- 2 cebule
- 1 kabaczek
- 2 papryki czerwone
- 2 papryki pomarańczowe
- 1 papryka żółta
- 2-3 pomidory
- 1 brokuł
- oliwa z oliwek
Paprykę kroimy w kostkę, kabaczek obieramy, wydrążamy środek i również kroimy w kostkę a następnie dodajemy do cebuli.
Chwilę razem smażymy po czym podlewamy wodą. Pomidora sparzamy, obieramy ze skórki, kroimy w kostkę i dodajemy do warzyw. Wszystko podlewamy wodą i dusimy ok 1h.
Brokuł myjemy, przelewamy wrzątkiem, dzielimy na małe różyczki i dodajemy do warzyw na 15 min przed końcem duszenia.
Doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy np. z ryżem jaśminowym.
Smacznego:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz