czwartek, 4 września 2014

Spaghetti "na zielono"

Dla tych, którzy lubią zielony kolor i smak, mam dziś spaghetti  " na zielono":)
  • Pół pęczka  natki pietruszki
  • ok.10 orzechów włoskich
  • garść orzechów laskowych
  • oliwa z oliwek extra vergine
  • 2 ząbki czosnku
  • makaron spaghetti
Zagotowujemy wodę i gotujemy makaron wg przepisu na opakowaniu. W tym czasie wrzucamy do blendera natkę pietruszki, czosnek, wcześniej pozbawione łupin orzechy. Podlewany oliwą i miksujemy/rozdrabniamy. Jeśli pietruszkowe pesto jest za gęste, podlewamy oliwą. Ugotowany makaron odcedzamy i przekładamy do dużej miski, dodajemy całość powstałego w blenderze pesto i mieszamy. Podajemy od razu, przybrane listkiem mięty:)
                                                                                                                               Smacznego:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz