poniedziałek, 15 września 2014

Potrawka: kurczak ze świeżym szpinakiem


Wszyscy w domu lubimy szpinak. Czy to w sałacie, na pizzy czy w sosie do spaghetti itp. Dziś potrawka z jego dodatkiem.
  • podwójna pierś z kurczaka
  • 1/2cebuli
  • ok. 15szt. pomidorków truskawkowych
  • opakowanie świeżego szpinaku
  • sól, pieprz
  • kilka kropli oleju rzepakowego
  • oliwa z oliwek extra vergine

Pierś kroimy w kostkę i smażymy na oleju rzepakowym.Cebulę kroimy w kostkę i dorzucamy do mięsa na patelnię. Gdy cebula się zeszkli, dodajemy pokrojone drobno pomidory i podsmażamy razem. Następnie stopniowo dodajemy szpinak. W trakcie smażenia, podlewamy potrawkę oliwą z oliwek. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy z brązowym ryżem lub penne. Danie jest pyszne!
 ps. Chcesz na bieżąco otrzymywać moje najnowsze przepisy? Zapraszam do polubienia mnie na Facebooku- Fanpejdż: Homcia w domu.
                                                                                                                    Smacznego:)



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz