wtorek, 2 grudnia 2014

Pyszne leczo warzywne


Dziś proponuję na obiad leczo. Ale nie takie klasyczne, a z samych warzyw. To bardzo smaczny i lekki obiad:)

  • 2 cebule
  • 1 kabaczek
  • 2 papryki czerwone
  • 2 papryki pomarańczowe
  • 1 papryka żółta
  • 2-3 pomidory
  • 1 brokuł
  • oliwa z oliwek
Cebulę  kroimy w kostkę i podsmażamy na oliwie.

 Paprykę kroimy w kostkę, kabaczek obieramy, wydrążamy środek i również kroimy w kostkę a następnie dodajemy do cebuli.

Chwilę razem smażymy po czym podlewamy wodą. Pomidora sparzamy, obieramy ze skórki, kroimy w kostkę i dodajemy do warzyw.  Wszystko podlewamy wodą i dusimy ok 1h.

 Brokuł myjemy, przelewamy wrzątkiem, dzielimy na małe różyczki i dodajemy do warzyw na 15 min przed końcem duszenia.
Doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy np. z ryżem jaśminowym.
                                                                            Smacznego:)








Wegetariański obiad IV

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz