wtorek, 9 grudnia 2014

Polędwiczki wieprzowe w miodowo-musztardowym sosie


  • polędwiczka wieprzowa
  • 3 łyżki płynnego miodu
  • 2 łyżki musztardy delikatesowej
  • sól
  • pieprz
  • olej ryżowy
Polędwicę umyć, osuszyć i pokroić w 1cm plastry. Przełożyć do miski i dodać miód oraz musztardę. Posolić i dodać pieprz. Wszystko wymieszać i schłodzić w lodowce ok 1-2h. Po tym czasie obsmażać na oliwie/oleju z obu stron na rumiano. Podawać ryżem i sałatą:)
 ps. Chcesz na bieżąco otrzymywać moje najnowsze przepisy? Zapraszam do polubienia mnie na Facebooku- Fanpejdż: Homcia w domu.
                                                                     Smacznego:)




1 komentarz:

  1. muszę wypróbować ten przepis. pozdrawiamy J

    OdpowiedzUsuń