wtorek, 9 grudnia 2014

Golonka z indyka z szuszonymi pomidorami i czosnkiem


  • 3 golonki z indyka
  • główka czosnku
  • ok. 10 suszonych pomidorów z zalewy
  • słodka czerwona papryka
  • zioła prowansalskie
  • sol
  • pieprz
  • oliwa z oliwek
Mięso umyć i suszyć ręcznikiem papierowym. Przełożyć do miski i poprószyć słodką papryka, solą i pieprzem.  Następnie dodać zioła prowansalskie i oliwę z oliwek- 3-4 łyżki. Obrać ząbki czosnku i dodać w całości do marynaty z mięsem. Golonki delikatnie natrzeć powstałą marynatą i odstawić do lodówki na 2h.  Po tym czasie przełożyć mięso do naczynia żaroodpornego i polać marynatą. Na wierzchu i po bokach poukładać suszone pomidory z zalewy. Piec pod przykryciem ok. 1,5-2h. Podawać np. z kaszą gryczaną niepaloną. Pyszne!
 ps. Chcesz na bieżąco otrzymywać moje najnowsze przepisy? Zapraszam do polubienia mnie na Facebooku- Fanpejdż: Homcia w domu.


                                                                                            Smacznego:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz