czwartek, 6 listopada 2014

Pierś z kurczaka w sosie z marchewką i groszkiem



  • podwójna pierś z kurczaka
  • 2 cebule
  • marchewka+ groszek ( mrożone lub ze słoika)
  • olej rzepakowy
  • sól
  • pieprz
Na rozgrzany olej wrzucamy cebulę pokrojoną w kostkę i smażymy do miękkości. W miedzy czasie myjemy i kroimy piersi w plastry. Dodajemy do cebuli i wszystko razem dusimy, do odparowania wody. Następnie dodajemy mrożone/w słoiku warzywa- tym razem dałam ze słoika- zestaw marchewki + grosze kupione w popularnej sieciówce na L. Wszystko solimy, pieprzymy i dusimy ok 1h, podlewając co jakiś czas przegotowaną wodą.  Podajemy z niepalona kaszą gryczaną lub kaszą jęczmienną. Dzieci bardzo lubią to delikatnie słodkie danie:)
                                                                                            Smacznego:)




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz