Dostałam ostatnio dwa kabaczki. Jeden postanowiłam dodać do potrawki. Wyszła bardzo dobra:) A podana z pęczakiem...hmmm....bajka:)
- 45dkg polędwiczek wieprzowych
- 3 papryki ( 2 żółte, 1 czerwona)
- 1 duża cebula
- duży kabaczek
- 3 pomidory
- oliwa z oliwek
- olej rzepakowy
- sól
- pieprz
Na rozgrzany olej z kilkoma kroplami oliwy, wrzucamy drobno pokrojoną cebulę w celu zeszklenia. Następnie dodajemy pokrojone polędwiczki, dodajemy sól i pieprz, i smażymy do ich zrumienienia z obydwu stron. Kabaczek obieramy ze skóry, wydrążamy środek i kroimy w kostkę. Paprykę kroimy w paski. Pomidora w kwadraciki. Dodajemy wszystkie warzywa do mięsa i cebuli. Solimy i pieprzymy. Chwile smażymy razem. Następnie podlewamy wodą i dusimy ok. 30 min. Doprawiamy solą i pieprzem. W razie potrzeby uzupełniamy wodą. W tym czasie gotujemy pęczak.
Smacznego:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz