piątek, 6 lutego 2015

Masło jaglano - kakaowe



Na wstępie chciałam Was przeprosić, ze ostatnio rzadziej wrzucam przepisy, ale jest to niestety podyktowane czasem, jaki pozostaje mi na ta przyjemność, kiedy to "ogarnę" dzieci... Dziś ponownie w roli głównej jaglanka:) Tym razem zrobiłam z niej masło...oczywiście wygląda prawie jak masło orzechowe/ czekoladowe, więc polecam dla dzieci...choć Wam z pewnością też posmakuje.

  • 1/4 szklanki kaszy jaglanej
  • cukier trzcinowy nierafinowany
  • 2 łyżki mleka
  • kakao gorzkie 
  • łyżeczka miodu
Kasze gotujemy w stosunku 1:2 ( kasza do wody). Sposób na kaszę: 10min gotowania, 10 min po zdjęciu z gazu pod przykryciem. 
Ugotowaną i ostudzoną kaszę, 2 łyżki cukru, mleko, miód i 3-4 łyżeczki kakao miksujemy na jednolitą masę ( nie polecam blendera, tylko urządzenie do rozdrabniania np. orzechów). Próbujemy i dosładzamy do smaku. Tyle:)
                                       Smacznego:)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz