- kasza jaglana
- banan
- 1 łyżka płynnego miodu
Kaszę podprażamy na suchej patelni i gotujemy w stosunku 2:1( woda: kasza), przez 10min i po zestawieniu z ognia, po kolejnych 10min kasza jest gotowa do spożycia. Do deseru potrzebujemy kaszy wystudzonej więc jeszcze trochę czekamy. Kiedy kasza będzie już przestudzona, nakładamy 4- 5 łyżek do pucharka, kroimy na wierzch banana i polewamy łyżką płynnego miodu. Wszystko razem mieszamy i podajemy łakomczuchom:)
Smacznego:)
Jadam to często na śniadanie. :-) Dodaję jeszcze serek homogenizowany naturalny, pycha!
OdpowiedzUsuńEksperymentować można do woli :)
UsuńNie tylko dla dzieci! ja też z chęcią jadam takie desery :)
OdpowiedzUsuńTo prawda...ja tez się skusiłam:)
OdpowiedzUsuń