sobota, 22 listopada 2014

Deser z kaszy jaglanej dla dzieci


  • kasza jaglana
  • banan
  • 1 łyżka płynnego miodu
Kaszę podprażamy na suchej patelni i gotujemy w stosunku 2:1( woda: kasza), przez 10min i po zestawieniu z ognia, po kolejnych 10min kasza jest gotowa do spożycia. Do deseru potrzebujemy kaszy wystudzonej więc jeszcze trochę czekamy. Kiedy kasza będzie już przestudzona, nakładamy 4- 5 łyżek do pucharka, kroimy na wierzch banana i polewamy łyżką płynnego miodu. Wszystko razem mieszamy i podajemy łakomczuchom:)

                                                                                  Smacznego:)


4 komentarze:

  1. Jadam to często na śniadanie. :-) Dodaję jeszcze serek homogenizowany naturalny, pycha!

    OdpowiedzUsuń
  2. Nie tylko dla dzieci! ja też z chęcią jadam takie desery :)

    OdpowiedzUsuń
  3. To prawda...ja tez się skusiłam:)

    OdpowiedzUsuń