piątek, 21 listopada 2014

Błyskawiczne powidła śliwkowe z orzechami


Jeśli nie mamy powideł już w słoikach a mamy na nie ogromną ochotę, to można je zrobić w bardzo szybki sposób! Przepis zaczerpnięty z książki "Zamień chemię na jedzenie" Julity Bator. Trochę go jednak zmodyfikowałam...i dodałam orzechy:)

  • 150g suszonych śliwek ( miękkich)
  • 75 ml wody źródlanej
  • garść orzechów włoskich
Śliwki zalewamy na 1h wodą, następnie wszystko ( i śliwki, i wodę) przekładamy do blendera, dodajemy orzechy i miksujemy...długo...ale warto:)
                                                                                        Smacznego:)


1 komentarz:

  1. Jakoś nie przypominam sobie takiego połączenia śliwek i orzechów. Ciekawa jestem czy w połączaniu z powidłami śliwkowymi https://www.herbapol.com.pl/produkt/powidla-sliwkowe również by smakowały wyśmienicie.

    OdpowiedzUsuń