wtorek, 28 października 2014

Zupa cebulowa dla dzieci

Dziś zdrowa zupa cebulowa- idealna na jesienne i zimowe wirusy:)

  • 3-4 cebule
  • 2-3 łyżeczki masła
  • 3-4 szklanki wywaru np. z udka indyka
  • chleb żytni na zakwasie 
  • oliwa z oliwek
  • ser żółty
  • sól
  • pieprz
Cebule kroimy w kostkę i wrzucamy do rondla z masłem. Smażymy ok 30min. na bardzo małym ogniu. Następnie dodajemy wywar z mięsa, doprawiamy solą i pieprzem. W miedzy czasie kroimy 2-3 kromki chleba w kostkę i na patelnie z oliwą z oliwek i przygotowujemy grzanki. Kiedy są już gotowe, miksujemy zupę, na wierzch kładziemy grzanki i ścieramy na wierzch odrobinę sera żółtego. Mniam....
                                                 Smacznego:)



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz