środa, 17 grudnia 2014

Kasza jaglana + leczo z pomidora i brokuła



  • 3-4 pomidory
  • brokuł
  • 2 ząbki czosnku
  • oliwa z oliwek
  • kasza jaglana
  • sól
  • pieprz
Na rozgrzana oliwę wrzucamy pokrojony lub przeciśnięty przez praskę czosnek. Chwilę smażymy, po czym dodajemy pokrojone na pól i w plastry pomidory ( można je wcześniej sparzyć, ale niekoniecznie). Dusimy ok. 10min i dodajemy różyczki brokuła. Całość podlewamy wodą, solimy, pieprzymy i dusimy ok 30min. W tym czasie gotujemy kasze jaglaną, w proporcji 2:1 ( woda:kasza). Najpierw ją podprażamy na suchej patelni a później gotujemy 10min od czasu do czasu mieszając, a następnie odstawiamy na kolejne 10min pod przykryciem. Po tym czasie kasza jest gotowa do jedzenia. Podajemy kaszę razem z leczo:) Bardzo zdrowe i smaczne danie:)
                                                                     Smacznego:)
                               



1 komentarz: