Dziś kolejne rozszerzenie diety. Tym razem o biały ryż, który jest produktem bezglutenowym, także spokojnie możemy podawać go maluchom.
- pół korzenia dużej białej pietruszki
- kawałek selera
- cienki plasterek pora
- łyżka białego ryżu
- łyżeczka oliwy z oliwek
- koperek
Warzywa myjemy i obieramy. Kroimy w paski/kostkę. Zalewamy wodą ok 3-4cm ponad warzywa i dodajemy oliwę. Gotujemy. Po ok 15min dodajemy płaską łyżkę białego ryżu. Gotujemy razem ok 25min. Pod koniec gotowania dodajemy szczyptę świeżego/mrożonego koperku. Następnie zupkę dokładnie miksujemy i podajemy dziecku lekko ciepłą. Jeśli uznamy, że jest zbyt gęsta, można dodać podczas miksowania odrobinę przegotowanej wody. Z ww składników wychodzą dwie porcje zupy. U nas zupka zniknęła cała z miseczki:)
Smacznego:)
|
Nasza nowa ulubiona miseczka:) | | | |
|
|
a tu już z zupką:) |
każdy maluch byłby w 7 niebie :)
OdpowiedzUsuń